Visul unei nopti de… mare

Dimineti cu parfum de scoici…Cearsaful alb pe trupul gol, parfumul tau pe pielea mea si o respiratie calda in ceafa. Ma trec fiori. Cateva raze de soare si o briza timida prin perdea…Aud pescarusi la geam, zambesc si astept. Nu vreau sa deschid ochii… Te-am visat. Pe tine, pe noi si vara noastra.
Iti mai aduci aminte?

Cand tu nu erai al meu si eu nu eram a ta si totusi, povesta era a noastra? De nopti cu luna plina in care ne-am spus tot fara sa vorbim nimic? Cand am fugit de lume ca sa fim noi doi? Si marea… marea care ne-a pastrat discret secretul…

Stau si ma intreb…tu te mai gandesti vreodata? La plimbarile lungi spre nicaieri, la zgarieturi de scoici pe spate, la stele, la valurile ce ne luau cu foc in brate? La nebunie, la pasiune, la extaz? La sarutari si rasete? La conversatiile de dinainte si la mangaierile de dupa?

Eu mai visez din cand in cand… Noptile prea scurte ca sa ne putem satura unul de altul si zilele prea lungi ce ne-au despartit. Emotia revederii si golul despartirii. Privirile lor curioase si zambetele noastre complice. Muzica, jocurile, rasariturile in care pielea avea gust de sare, anii pe care mi i-ai dat ca sa invat, anii pe care ti i-am luat ca sa fii din nou copil. Fluturii pe care i-am inecat in mare, pentru ca ea sa-i poata aduce inapoi… cu fiecare val ce va atinge vreodata tarmul. Fericirea.

Deschid ochii si inca zambesc. Nu doare nimic, marea e departe si tu nu esti aici… dar iti multumesc. Iti multumesc ca ai fost atunci, acolo, de vis, in vis.

Ps: de retinut ca visu-i vis si fluturii mai abereaza cand se ineaca, mai ales de la gargara cu sare.

7 thoughts on “Visul unei nopti de… mare”

  1. mda te indragostesti de cuvinte vis e unu din ele macar acolo facem si suntem cu cine si cine dorim cand ne trezim ne bagam capu in perna si ne dorim sa mai dormim odata da ne trezim in cosmaru in care traim !

    Like

  2. eu inca visez ca sunt alaturi de iubita mea ,dar cand ma trezesc imi aduc aminte ca sunt singur si cateodata seara inainte de culcare ,mai vars cate o lacrima in perna 😦

    Like

  3. Amintirile raman si dragosrea si speranta nu mor niciodata. Foarte frumos “visul” tau Ioana. Ce n-as da sa mai simt si eu acei fluturasi… ;(

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s